1 Mayıs 2011 Pazar

PALEO TARİFLER

1-Sebzeli Omlet 

(4 Kişilik)  Sebzeli Omlet  tarifi Malzemeler 
175 gr soğan
1 yemek kaşığı halis tereyağ
1 diş sarımsak
1 orta boy kırmızı biber
1 orta boy yeşil biber
450 gr domates
6 yumurta
biraz kekik
5 dal taze maydanoz






Yemeğin Tarifi  
Bir tavaya tereyağını koyun. Doğranmış soğanı içine ekleyip, rengi değişip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun.

Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin. Sık sık karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin

Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak ufak doğrayın. Onu da tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyin.

Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyicepişmesini sağlayın. Karışını katılaşıp, altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serpin

2-BUHARDA SOMON BALIĞI



MALZEMELER

3-4- KİŞİLİK1 adet 1 kglık somon balığı,4-5diş sarmısak,1adet kırmızı biber,1adet sarı veya yeşil biber
yada varsa ikiside olsun,
1adet kabak,1adet havuç,
3-5adet kültür mantarı,
1çay kaşığı deniz ya da kaya tuzu,
1-2çay kaşığı karabiber,
3-4yemek kaşığı zeytinyağı.
              Balığımızı temizleyip filettosunu çıkaralım, ocağa bir teflon tava koyalım ve iki su bardağı su koyalım kaynayınca sarmısağı ezelim ve bütün malzemelerimizi ilave edelim kaynasın üstünü kapatalım bir taraf pişince çevirelim balık pişince sebzeleri ile birlikte servis yapabiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder