BESİNİN CİNSİ | PROTEİN | YAĞ | KARBONHİDRAT | LİF | KALORİ |
BAKLAGİLLER | |||||
Bakla (kuru) | 24.0 | 2.2 | 58.2 | 5.9 | 339 |
Bezelye (kuru) | 24.2 | 1.0 | 62.7 | 1.2 | 348 |
Bezelye (taze, tane) | 2.6 | 0.1 | 10.5 | 1.5 | 53 |
Bezelye (taze) | 6.3 | 0.4 | 17.0 | 2.0 | 84 |
Fasulye (kuru) | 21.3 | 1.6 | 61.6 | 4.0 | 338 |
Filizlenmiş soya | 13.1 | 6.7 | 9.6 | 1.1 | 122 |
Mercimek (kuru) | 24.7 | 1.1 | 60.1 | 3.9 | 340 |
Nohut (kuru) | 20.5 | 4.8 | 61.0 | 5.0 | 360 |
Mısır | 3.5 | 1.0 | 22.1 | 0.7 | 96 |
Patlamış Mısır | 12.7 | 5.0 | 76.7 | 2.2 | 386 |
Patates | 2.1 | 0.1 | 17.7 | 0.5 | 76 |
Ayşe Kadın Fasulye | 1.9 | 0.2 | 7.1 | 1.0 | 32 |
Bamya | 2.4 | 0.3 | 7.6 | 1.0 | 36 |
Brokoli | 3.6 | 0.3 | 5.9 | 1.5 | 32 |
Briiksel Lahanası | 4.7 | 0.4 | 8.7 | 1.2 | 47 |
Dereotu | 0.4 | 0.1 | 2.7 | 0.8 | 16 |
Dolmalık Kabak | 1.2 | 0.1 | 3.6 | 0.6 | 17 |
Domates | 1.1 | 0.2 | 4.7 | 0.5 | 22 |
Domates suyu | 0.9 | 0.1 | 4.3 | 0.2 | 19 |
Enginar | 2.7 | 0.2 | 10.6 | 2.4 | 49 |
Fasulye Filizi | 1.3 | 0.1 | 1.5 | 1.1 | 13 |
Hardal Otu | 1.7 | 0.2 | 1.5 | 1.4 | 16 |
Havuç | 1.1 | 0.2 | 9.1 | 1.0 | 40 |
Helvacı Kabağı | 0.8 | 0.1 | 3.5 | 0.6 | 15 |
Hıyar | 0.8 | 0.1 | 3.0 | 0.6 | 13 |
Hindiba | 0.8 | 0.1 | 3.7 | 0.6 | 16 |
Ispanak | 3.2 | 0.3 | 4.3 | 0.6 | 26 |
Kabak (sakız) | 1.2 | 0.1 | 3.6 | 0.6 | 17 |
Karalahana | 4.2 | 0.8 | 6.0 | 1.3 | 38 |
Karnabahar | 2.7 | 0.2 | 5.2 | 1.0 | 27 |
Kereviz (kök) | 1.8 | 0.3 | 8.5 | 1.3 | 40 |
Kereviz (yaprak) | 0.9 | 0.1 | 3.9 | 0.6 | 17 |
SEBZELERİN BESİN DEĞERLERİ 100 GRAM'DA
BESİNİN CİNSİ | PROTEİN | YAĞ | KARBONHİDRAT | LİF | KALORİ |
Kuşkonmaz | 2.1 | 0.2 | 4.1 | 0.8 | 21 |
Lahana (beyaz) | 1.4 | 0.2 | 5.7 | 1.5 | 25 |
Lahana (kırmızı) | 1.5 | 0.2 | 5.9 | 1.1 | 26 |
Mantar | 2.8 | 0.2 | 3.7 | 0.9 | 22 |
Marul | 1.3 | 0.2 | 2.5 | 0.5 | 14 |
Maydanoz | 3.6 | 0.6 | 8.5 | 1.5 | 44 |
Pancar (kök) | 1.6 | 0.1 | 9.9 | 0.8 | 43 |
Pancar (yaprak) | 2.2 | 0.3 | 4.6 | 1.3 | 24 |
Patlıcan | 1.2 | 0.2 | 5.6 | 0.9 | 25 |
Pazı | 1.6 | 0.4 | 5.6 | 1.0 | 27 |
Pırasa | 2.0 | 0.3 | 9.4 | 1.2 | 44 |
Sarmısak | 5.3 | 0.2 | 29.3 | 1.1 | 129 |
Semizotu | 1.7 | 0.4 | 3.8 | 0.9 | 21 |
Soğan (kuru) | 8.7 | 1.3 | 82.1 | 4.4 | 350 |
Soğan (taze) | 1.5 | 0.1 | 8.7 | 0.6 | 38 |
Suteresi | 2.2 | 0.3 | 3.0 | 0.7 | 19 |
Şalgam (kök) | 1.0 | 0.2 | 6.6 | 0.9 | 30 |
Şalgam (yaprak) | 3.0 | 0.3 | 5.0 | 0.8 | 28 |
Tere | 2.6 | 0.7 | 5.5 | 1.1 | 32 |
Turp | 1.1 | 0.1 | 3.6 | 0.7 | 18 |
Yerelması | 2.3 | 0.1 | 16.7 | 0.8 | 75 |
Yerlahanası | 2.0 | 0.1 | 6.6 | 1.0 | 29 |
Yeşil Biber | 1.2 | 0.2 | 5.3 | 1.4 | 24 |
TAHILLAR, NİŞASTALI BİTKİLER, BAKLAGİL VE FISTIKLARIN
BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA
BESİNİN CİNSİ | PROTEİN | YAĞ | KARBONHİDRAT LİF | KALORİ | |
TAHILLAR | |||||
Buğday ekmeği (beyaz) | 7.8 | 1.7 | 49.7 | 0.2 | 251 |
Buğday ekmeği (kepekli) | 9.1 | 2.6 | 49.3 | 1.5 | 241 |
Buğday unu (beyaz) | 10.5 | 1.0 | 76.1 | 0.3 | 363 |
Buğday unu (kepekli) | 12.1 | 2.1 | 71.5 | 2.1 | 331 |
Bulgur | 11.6 | 3.5 | 63.4 | 0.0 | 342 |
Çavdar ekmeği | 9.1 | 1.1 | 52.1 | 0.4 | 243 |
Çavdar unu (beyaz) | 7.4 | 1.1 | 76.0 | 0.4 | 336 |
Çavdar unu (esmer) | 10.8 | 1.5 | 71.8 | 1.7 | 310 |
İrmik | 11.4 | 0.9 | 77.0 | 0.1 | 371 |
Kuskus | 3.4 | 0.2 | 20.8 | 1.2 | 112 |
Makarna | 12.5 | 1.2 | 75.2 | 0.3 | 369 |
Müsli | 6.0 | 3.4 | 76.0 | 1.7 | 375 |
Pirinç (pişmiş) | 2.0 | 0.1 | 24.2 | 0.1 | 109 |
Pirinç (soyulmuş) | 6.7 | 0.4 | 80.4 | 0.3 | 362 |
Pirinç (tam ürün) | 7.5 | 1.9 | 77.4 | 0.9 | 360 |
Soya unu (tam yağlı) | 36.7 | 20.3 | 30.4 | 2.4 | 347 |
Soya unu (orla yağlı) | 43.4 | 6.7 | 36.6 | 2.5 | 264 |
Spagetti | 12.5 | 1.2 | 75.2 | 0.3 | 369 |
Şehriye | 13.0 | 2.9 | 73.0 | 0.4 | 376 |
Tarhana | 12.2 | 4.4 | 56.4 | 0.1 | 316 |
Tost ekmeği | 9.6 | 1.7 | 64.9 | 0.2 | 320 |
Yufka | 8.9 | 0.5 | 63.9 | 0.2 | 271 |
Yulaf | 13.8 | 6.6 | 67.6 | 1.4 | 387 |
NİŞASTALI SEBZELER | |||||
Mısır gevreği | 7.9 | 0.4 | 85.3 | 0.7 | 385 |
Mısır (patlamış) | 12.7 | 5.0 | 76.7 | 2.2 | 386 |
Mısır unu | 7.8 | 2.6 | 76.8 | 0.7 | 368 |
Nişasta | 0.8 | 0.0 | 81.0 | 0.0 | 328 |
Patates (pişmiş) | 1.6 | 0.1 | 20.5 | 0.0 | 91 |
Patates kızartması | 5.3 | 39.8 | 50.0 | 1.6 | 568 |
FISTIKLAR | |||||
Antep fıstığı | 19.3 | 53.7 | 19.0 | 1.9 | 594 |
Ayçiçeği tohumu | 24.0 | 47.3 | 19.9 | 3.8 | 560 |
Badem | 18.6 | 54.2 | 19.5 | 2.6 | 598 |
Ceviz | 14.8 | 64.0 | 15.8 | 2.1 | 651 |
Çamfıstığı | 13.0 | 60.5 | 20.5 | 1.1 | 635 |
Fındık | 12.7 | 60.9 | 18.0 | 3.5 | 627 |
Hindistancevizi | 4.2 | 34.0 | 12.8 | 3.3 | 351 |
Hindistancevizi (kuru) | 7.2 | 64.9 | 23.0 | 3.9 | 662 |
Hindistancevizi suyu | 0.3 | 0.2 | 4.7 | 0.0 | 22 |
Kestane | 3.4 | 1.9 | 45.6 | 1.3 | 213 |
Kestane (kuru) | 6.7 | 4.1 | 78.8 | 2.5 | 378 |
Yerfıstığı | 26.2 | 48.7 | 20.6 | 2.7 | 582 |
Yerfıstığı ezmesi | 27.8 | 49.4 | 17.2 | 1.9 | 581 |
BAKLAGİLLER | |||||
Bakla (kuru) | 24.0 | 2.2 | 58.2 | 5.9 | 339 |
Bezelye | 24.2 | 1.0 | 62.7 | 1.2 | 348 |
Fasulye (kuru) | 21.3 | 1.6 | 61.6 | 4.0 | 338 |
Filizlenmiş soya | 13.1 | 6.7 | 9.6 | 1.1 | 122 |
Mercimek (kuru) | 24.7 | 1.1 | 60.1 | 3.9 | 340 |
Nohut (kuru) | 20.5 | 4.8 | 61.0 | 5.0 | 360 |
Taze fasulye | 1.9 | 0.2 | 7.1 | 1.0 | 32 |
BESİNİN CİNSİ | PROTEİN | YAG | KARBONHİDRAT | LİF | KALORİ |
Ahududu | 1.2 | 0.5 | 13.6 | 3.0 | 57 |
Ananas | 0.4 | 0.2 | 12.2 | 0.5 | 47 |
Armut | 0.5 | 0.4 | 15.5 | 1.5 | 61 |
Avokado | 2.2 | 17.0 | 6.0 | 1.5 | 171 |
Ayva | 0.3 | 0.3 | 14.9 | 2.4 | 57 |
Bektaşi üzümü | 0.8 | 0.2 | 9.7 | 1.9 | 39 |
Böğürtlen | 1.2 | 0.9 | 12.9 | 4.1 | 58 |
Çilek | 0.7 | 0.5 | 8.4 | 1.3 | 37 |
Elma | 0.3 | 0.6 | 15.0 | 0.9 | 58 |
Greyfurt | 0.6 | 0.1 | 9.8 | 0.5 | 39 |
Hurma (kuru) | 2.2 | 0.5 | 72.9 | 2.3 | 274 |
incir | 1.2 | 0.4 | 16.1 | 1.4 | 65 |
Karpuz | 0.5 | 0.2 | 6.4 | 0.3 | 26 |
Kayısı | 0.9 | 0.2 | 12.8 | 0.6 | 51 |
Kırmızı Erik | 0.7 | 0.1 | 12.3 | 0.7 | 50 |
Kızılcık | 0.4 | 0.7 | 10.8 | 1.4 | 46 |
Kiraz | 1.2 | 0.4 | 14.6 | 0.5 | 60 |
Kivi | 1.0 | 0.0 | 10.2 | 1.1 | 36 |
Kuş Üzümü | 1.4 | 0.2 | 12.1 | 3.4 | 50 |
Limon | 1.1 | 0.3 | 8.2 | 0.4 | 27 |
Mandalina | 0.8 | 0.2 | 11.6 | 0.5 | 46 |
Muz | 1.1 | 0.2 | 22.2 | 0.6 | 85 |
Mürver | 2.5 | 0.5 | 15.9 | 6.8 | 42 |
Nektarin | 0.6 | 0.0 | 17.1 | 0.4 | 64 |
Portakal | 1.0 | 0.2 | 12.2 | 0.5 | 49 |
Şeftali | 0.6 | 0.1 | 11.8 | 0.6 | 46 |
Trabzon Hurması | 0.7 | 0.4 | 19.7 | 1.6 | 77 |
Üzüm | 0.6 | 0.3 | 17.3 | 0.5 | 67 |
Yabanmersini | 0.7 | 0.5 | 15.3 | 1.5 | 62 |
ET VE ET ÜRÜNLERİNİN BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA
BESİNİN CİNSİ | PROTEİN | YAĞ | KOLESTEROLK.HİDRAT KALORİ | ||
ET VE SAKATATLAR | |||||
Akciğer (sığır) | 16.9 | 2.0 | 0.35 | 0.0 | 90 |
Beyin (sığır) | 10.4 | 8.0 | 2.36 | 0.8 | 120 |
Böbrek (kuzu) | 16.8 | 3.3 | 0.38 | 0.9 | 105 |
Böbrek (sığır) | 15.4 | 6.7 | 0.38 | 0.9 | 130 |
Dalak (sığır) | 18.1 | 3.4 | 0.0 | 0.0 | 108 |
Dil (dana) | 18.5 | 5.3 | 0.0 | 0.9 | 130 |
Dil (sığır) | 16.4 | 15.0 | 0.08 | 0.4 | 207 |
Hindi eti | 20.1 | 14.7 | 0.07 | 0.4 | 218 |
İşkembe (sığır) | 19.0 | 2.0 | 0.15 | 0.0 | 99 |
Jelatin (kuru) | 85.6 | 0.1 | 0.0 | 0.0 | 335 |
Karaciğer (kuzu) | 21.0 | 3.9 | 0.30 | 2.9 | 136 |
Karaciğer (sığır) | 19.7 | 3.8 | 0.32 | 5.9 | 136 |
Karaciğer (kaz) | 14.2 | 28.6 | 0.15 | 5.0 | 340 |
Kaz eti (orta yağlı) | 16.4 | 31.5 | 0.0 | 0.0 | 354 |
Keçi eti | 18.7 | 9.4 | 0.0 | 0.0 | 165 |
Köfte | 17.9 | 19.5 | 0.07 | 6.9 | 280 |
Kuzu (but, orta yağlı) | 18.0 | 18.0 | 0.07 | 0.0 | 239 |
Kuzu (pirzola) | 14.9 | 32.0 | 0.07 | 0.0 | 352 |
Ördek eti | 16.0 | 28.6 | 0.07 | 0.0 | 326 |
Piliç kızartma, derili) | 20.6 | 5.6 | 0.09 | 0.0 | 138 |
Piliç (fırında, derili) | 19.5 | 12.6 | 0.0 | 0.0 | 197 |
Salam | 17.8 | 49.7 | 0.08 | 0.0 | 524 |
sığır (fileto yağsız) | 21.1 | 8.2 | 0.07 | 0.0 | 164 |
Sığır (pirzola, yağsız | 20.7 | 11.6 | 0.07 | 0.0 | 193 |
Sucuk (sığır) | 9.6 | 24.1 | 0.04 | 11.7 | 305 |
Tavşan eti | 20.4 | 8.0 | 0.07 | 0.0 | 159 |
Tavuk (derili) | 19.0 | 18.8 | 0.0 | 0.0 | 251 |
Tavuk ciğeri | 19.7 | 3.7 | 0.56 | 2.9 | 141 |
Uykuluk | 19.6 | 3.0 | 0.25 | 0.0 | 111 |
Yürek (sığır) | 16.8 | 6.0 | 0.15 | 0.6 | 128 |
BALIKLAR VE DENİZ ÜRÜNLERİ | |||||
Alabalık | 19.2 | 2.1 | 0.06 | 0.0 | 101 |
Dilbalığı | 16.7 | 0.8 | 0.06 | 0.0 | 79 |
Havyar | 26.9 | 15.0 | 0.3 | 3.3 | 262 |
İstavrit | 17.5 | 0.1 | 0.0 | 0.0 | 81 |
Kalkan | 20.4 | 6.7 | 0.0 | 0.3 | 135 |
Kurbağa( bacağı) | 16.4 | 0,3 | 0,04 | 0,0 | 73 |
Levrek | 18.4 | 0.8 | 0.07 | 0.0 | 86 |
Mersin balığı | 25.4 | 5.7 | 0.0 | 0.0 | 160 |
Morina | 17.6 | 0.3 | 0.05 | 0.0 | 78 |
Palamut | 19.2 | 7.1 | 0.06 | 0.0 | 151 |
Sardalye | 19.2 | 8.6 | 0.0 | 0.0 | 160 |
Sazan | 18.9 | 7.1 | 0.0 | 0.0 | 145 |
Som balığı | 19.9 | 13.6 | 0.04 | 0.0 | 208 |
Ton balığı | 23.8 | 20.9 | 0.06 | 0.0 | 290 |
Uskumru | 19.0 | 12.2 | 0.08 | 0.0 | 191 |
Yayın balığı | 18.2 | 1.2 | 0.0 | 0.0 | 89 |
YUMUŞAKÇA VE KABUKLULAR | |||||
Ahtapot | 15.3 | 0.8 | 0.17 | 0.0 | 73 |
Istakoz | 16.9 | 1.9 | 0.17 | 0.5 | 91 |
istiridye | 9.0 | 1.2 | 0.13 | 4.8 | 68 |
Karides | 18.7 | 2.2 | 0.14 | 0.0 | 97 |
Midye | 12.0 | 1.7 | 0.15 | 2.2 | 76 |
Pavurya | 17.4 | 2.5 | 0.1 | 1.1 | 101 |
Salyangoz (escargot) | 15.0 | 0.8 | 0.0 | 2.0 | 75 |
Tarak | 10.5 | 1.3 | 0.05 | 3.1 | 70 |
ET VE ET ÜRÜNLERİ BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA
BESİNİN CİNSİ | PROTEİN | YAĞ | KOLESTEROLK.HİDRAT KALORİ | ||
PEYNİRLER | |||||
Beyazpeynir (yağlı) | 13.9 | 27.3 | 0.01 | 2.5 | 310 |
Kaşarpeyniri | 22.3 | 29.5 | 0.01 | 5.0 | 405 |
Lor | 17.3 | 0.4 | 0.0 | 1.8 | 85 |
Peynir (cheddar) | 35.0 | 32.2 | 0.1 | 2.1 | 398 |
Peynir (süzme, yağlı) | 14.0 | 14.0 | 0.01 | 4.0 | 198 |
Peynir (süzeme, yağsız) | 17.2 | 0.6 | 0.01 | 1.8 | 86 |
YUMURTA | |||||
Yumurta | 12.8 | 11.5 | 0.5 | 0.7 | 162 |
Yumurta akı | 10.9 | 0.2 | 0.0 | 0.8 | 51 |
Yumurta sarısı | 16.1 | 31.9 | 1.5 | 0.6 | 360 |
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA
BESİNİN CİNSİ | PROTEİN | YAĞ | KOLESTEROLK.HİDRAT KALORİ | ||
Dondurma | 4.0 | 12.5 | 0.04 | 20.6 | 207 |
Kaymak | 2.2 | 30.4 | 0.0 | 2.9 | 288 |
Süt | 3.2 | 3.7 | 0.01 | 4.6 | 64 |
Süt (yağsız) | 3.5 | 0.1 | 0.01 | 4.8 | 34 |
Tereyağı | 0.6 | 77.0 | 0.25 | 0.7 | 716 |
Yoğurt | 4.8 | 3.8 | 0.0 | 4.5 | 71 |
PEYNİRLER | |||||
Beyazpeynir (yağlı) | 13.9 | 27.3 | 0.01 | 2.5 | 310 |
Cheddar | 35.0 | 32.1 | 0.10 | 2.1 | 398 |
Kaşarpeyniri | 22.3 | 29.5 | 0.01 | 5.0 | 405 |
Koy peyniri (yağlı) | 14.0 | 14.0 | 0.014 | 4.0 | 198 |
Koy peyniri (yağsız) | 17.2 | 0.6 | 0.007 | 1.B | 86 |
Krem peynir | 14.6 | 30.5 | 0.11 | 1.9 | 338 |
Lor | 17.3 | 0.4 | 0.0 | 1.8 | 85 |
Parmesan peyniri | 36.0 | 26.0 | 0.07 | 2.9 | 393 |
Peynir altı suyu | 0.9 | 0.3 | 0.0 | 4.7 | 25 |
Rokfor peyniri | 21.0 | 32.0 | 0.08 | 1.8 | 378 |
Tofu (yağsız) | 10.0 | 5.9 | 0.0 | 2.3 | 94 |
Tofu (yağlı) | 19.9 | 11.0 | 0.0 | 5.4 | 183 |
FISTIK VE TOHUMLARIN BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA
BESİNİN CİNSİ | PROTEİN | YAĞ | PUFA K.HİDRAT | KALORİ | |
Antep fıstığı | 19.3 | 53.7 | 10.0 | 19.0 | 594 |
Ayçiçeği tohumu | 24.0 | 47.3 | 30.0 | 19.9 | 560 |
Badem | 18.6 | 54.2 | 10.8 | 19.5 | 598 |
Ceviz | 14.8 | 64.0 | 47.5 | 15.8 | 651 |
Çamfıstığı | 13.0 | 60.5 | 0.0 | 20.5 | 635 |
Fındık | 12.7 | 60.9 | 23.0 | 18.0 | 627 |
Hindistancevizi | 4.2 | 34.0 | 0.6 | 12.8 | 351 |
Kestane | 3.4 | 1.9 | 0.0 | 45.6 | 213 |
Kestane (kuru) | 6.7 | 4.1 | 0.0 | 78.8 | 378 |
Yerfıstığı | 19.3 | 53.7 | 10.0 | 19.0 | 594 |
Yerfıstığı ezmesi | 27.8 | 49.4 | 11.9 | 17.2 | 581 |
Özet bilgiler için teşekkürler.
YanıtlaSil