2 Mayıs 2011 Pazartesi

BESİNLERİN PROTEİN VE DİĞER DEĞERLERİ

SEBZELERİN BESİN DEĞERLERİ            100 GRAM'DA
 

BESİNİN CİNSİ
PROTEİN
YAĞ
KARBONHİDRAT
LİF
KALORİ
BAKLAGİLLER          
Bakla (kuru)
24.0
2.2
58.2
5.9
339
Bezelye (kuru)
24.2
1.0
62.7
1.2
348
Bezelye (taze,
tane)
2.6
0.1
10.5
1.5
53
Bezelye (taze)
6.3
0.4
17.0
2.0
84
Fasulye (kuru)
21.3
1.6
61.6
4.0
338
Filizlenmiş soya
13.1
6.7
  9.6
1.1
122
Mercimek (kuru)
24.7
1.1
60.1
3.9
340
Nohut (kuru)
20.5
4.8
61.0
5.0
360
Mısır
3.5
1.0
22.1
0.7
96
Patlamış Mısır
12.7
5.0
76.7
2.2
386
Patates
2.1
0.1
17.7
0.5
76
Ayşe Kadın
Fasulye
1.9
0.2
7.1
1.0
32
Bamya
2.4
0.3
7.6
1.0
36
Brokoli
3.6
0.3
5.9
1.5
32
Briiksel Lahanası
4.7
0.4
8.7
1.2
47
Dereotu
0.4
0.1
2.7
0.8
16
Dolmalık Kabak
1.2
0.1
3.6
0.6
17
Domates
1.1
0.2
4.7
0.5
22
Domates suyu
0.9
0.1
4.3
0.2
19
Enginar
2.7
0.2
10.6
2.4
49
Fasulye Filizi
1.3
0.1
1.5
1.1
13
Hardal Otu
1.7
0.2
1.5
1.4
16
Havuç
1.1
0.2
9.1
1.0
40
Helvacı Kabağı
0.8
0.1
3.5
0.6
15
Hıyar
0.8
0.1
3.0
0.6
13
Hindiba
0.8
0.1
3.7
0.6
16
Ispanak
3.2
0.3
4.3
0.6
26
Kabak (sakız)
1.2
0.1
3.6
0.6
17
Karalahana
4.2
0.8
6.0
1.3
38
Karnabahar
2.7
0.2
5.2
1.0
27
Kereviz (kök)
1.8
0.3
8.5
1.3
40
Kereviz (yaprak)
0.9
0.1
3.9
0.6
17

 
SEBZELERİN BESİN DEĞERLERİ         100 GRAM'DA
 

BESİNİN CİNSİ PROTEİN YAĞ
KARBONHİDRAT
LİFKALORİ
Kuşkonmaz
2.1
0.2
4.1
0.8
  21
Lahana (beyaz)
1.4
0.2
5.7
1.5
25
Lahana (kırmızı)
1.5
0.2
5.9
1.1
26
Mantar
2.8
0.2
3.7
0.9
22
Marul
1.3
0.2
2.5
0.5
14
Maydanoz
3.6
0.6
8.5
1.5
44
Pancar (kök)
1.6
0.1
9.9
0.8
43
Pancar (yaprak)
2.2
0.3
4.6
1.3
24
Patlıcan
1.2
0.2
5.6
0.9
25
Pazı
1.6
0.4
5.6
1.0
27
Pırasa
2.0
0.3 9.4
1.2
44
Sarmısak
5.3
0.2
29.3
1.1
129
Semizotu
1.7
0.4
3.8
0.9
21
Soğan (kuru)
8.7
1.3
82.1
4.4
350
Soğan (taze)
1.5
0.1
8.7
0.6
38
Suteresi
2.2
0.3
3.0
0.7
19
Şalgam (kök)
1.0
0.2
6.6
0.9
30
Şalgam (yaprak)
3.0
0.3
5.0
0.8
28
Tere
2.6
0.7
5.5
1.1
32
Turp
1.1
0.1
3.6
0.7
18
Yerelması
2.3
0.1
16.7
0.8
75
Yerlahanası
2.0
0.1
6.6
1.0
29
Yeşil Biber
1.2
0.2
5.3
1.4
24

 
TAHILLAR, NİŞASTALI BİTKİLER, BAKLAGİL VE FISTIKLARIN
BESİN DEĞERLERİ        100 GR.'DA

BESİNİN CİNSİ
PROTEİN
YAĞ
KARBONHİDRAT             LİF
KALORİ
TAHILLAR          
Buğday ekmeği
(beyaz)
7.8
1.7
49.7
0.2
251
Buğday ekmeği
(kepekli)
9.1
2.6
49.3
1.5
241
Buğday unu
(beyaz)
10.5
1.0
76.1
0.3
363
Buğday unu
(kepekli)
12.1
2.1
71.5
2.1
331
Bulgur
11.6
3.5
63.4
0.0
342
Çavdar ekmeği
9.1
1.1
52.1
0.4
243
Çavdar unu
(beyaz)
7.4
1.1
76.0
0.4
336
Çavdar unu
(esmer)
10.8
1.5
71.8
1.7
310
İrmik
11.4
0.9
77.0
0.1
371
Kuskus
3.4
0.2
20.8
1.2
112
Makarna
12.5
1.2
75.2
0.3
369
Müsli
6.0
3.4
76.0
1.7
375
Pirinç (pişmiş)
2.0
0.1
24.2
0.1
109
Pirinç (soyulmuş)
6.7
0.4
80.4
0.3
362
Pirinç (tam ürün)
7.5
1.9
77.4
0.9
360
Soya unu (tam
yağlı)
36.7
20.3
30.4
2.4
347
Soya unu (orla
yağlı)
43.4
6.7
36.6
2.5
264
Spagetti
12.5
1.2
75.2
0.3
369
Şehriye
13.0
2.9
73.0
0.4
376
Tarhana
12.2
4.4
56.4
0.1
316
Tost ekmeği
9.6
1.7
64.9
0.2
320
Yufka   8.9
0.5
63.9
0.2
271
Yulaf 13.8
6.6
67.6
1.4
387
NİŞASTALI SEBZELER          
Mısır gevreği
7.9
0.4
85.3
0.7
385
Mısır (patlamış)
12.7
5.0
76.7
2.2
386
Mısır unu
7.8
2.6
76.8
0.7
368
Nişasta
0.8
0.0
81.0
0.0
328
Patates (pişmiş)
1.6
0.1
20.5
0.0
91
Patates kızartması
5.3
39.8
50.0
1.6
568
FISTIKLAR
 
 
 
 
 
Antep  fıstığı
19.3
53.7
19.0
1.9
594
Ayçiçeği tohumu
24.0
47.3
19.9
3.8
560
Badem
18.6
54.2
19.5
2.6
598
Ceviz
14.8
64.0
15.8
2.1
651
Çamfıstığı
13.0
60.5
20.5
1.1
635
Fındık
12.7
60.9
18.0
3.5
627
Hindistancevizi
4.2
34.0
12.8
3.3
351
Hindistancevizi (kuru)
7.2
64.9
23.0
3.9
662
Hindistancevizi suyu
0.3
0.2
4.7
0.0
22
Kestane
3.4
1.9
45.6
1.3
213
Kestane (kuru)
6.7
4.1
78.8
2.5
378
Yerfıstığı
26.2
48.7
20.6
2.7
582
Yerfıstığı ezmesi
27.8
49.4
17.2
1.9
581
BAKLAGİLLER
 
 
 
 
 
Bakla (kuru)
24.0
2.2
58.2
5.9
339
Bezelye
24.2
1.0
62.7
1.2
348
Fasulye (kuru)
21.3
1.6
61.6
4.0
338
Filizlenmiş soya
13.1
6.7
9.6
1.1
122
Mercimek (kuru)
24.7
1.1
60.1
3.9
340
Nohut (kuru)
20.5
4.8
61.0
5.0
360
Taze fasulye
     1.9
0.2
7.1
1.0
32
 MEYVELERİN  BESİN DEĞERLERİ            100 GR.'DA
BESİNİN CİNSİ
PROTEİN
YAG KARBONHİDRAT
LİF
KALORİ
Ahududu 1.2
0.5
13.6
3.0
57
Ananas 0.4
0.2
12.2
0.5
47
Armut 0.5
0.4
15.5
1.5
61
Avokado 2.2
17.0
6.0
1.5
171
Ayva 0.3
0.3
14.9
2.4
57
Bektaşi üzümü 0.8
0.2
9.7
1.9
39
Böğürtlen 1.2
0.9
12.9
4.1
58
Çilek 0.7
0.5
8.4
1.3
37
Elma 0.3
0.6
15.0
0.9
58
Greyfurt 0.6
0.1
9.8
0.5
39
Hurma (kuru) 2.2
0.5
72.9
2.3
274
incir 1.2
0.4
16.1
1.4
65
Karpuz 0.5
0.2
6.4
0.3
26
Kayısı 0.9
0.2
12.8
0.6
51
Kırmızı Erik 0.7
0.1
12.3
0.7
50
Kızılcık 0.4
0.7
10.8
1.4
46
Kiraz 1.2
0.4
14.6
0.5
60
Kivi 1.0
0.0
10.2
1.1
36
Kuş Üzümü 1.4
0.2
12.1
3.4
50
Limon 1.1
0.3
8.2
0.4
27
Mandalina 0.8
0.2
11.6
0.5
46
Muz 1.1
0.2
22.2
0.6
85
Mürver 2.5
0.5
15.9
6.8
42
Nektarin 0.6
0.0
17.1
0.4
64
Portakal 1.0
0.2
12.2
0.5
49
Şeftali 0.6
0.1
11.8
0.6
46
Trabzon Hurması 0.7
0.4
19.7
1.6
77
Üzüm 0.6
0.3
17.3
0.5
67
Yabanmersini 0.7
0.5
15.3
1.5
62

 
ET VE ET ÜRÜNLERİNİN BESİN DEĞERLERİ  100 GR.'DA

BESİNİN CİNSİ
PROTEİN
YAĞ
KOLESTEROLK.HİDRAT       KALORİ
ET VE
SAKATATLAR
         
Akciğer (sığır)
16.9
2.0
0.35
0.0
90
Beyin (sığır)
10.4
8.0
2.36
0.8
120
Böbrek (kuzu)
16.8
3.3
0.38
0.9
105
Böbrek (sığır)
15.4
6.7
0.38
0.9
130
Dalak (sığır)
18.1
3.4
0.0
0.0
108
Dil (dana)
18.5
5.3
0.0
0.9
130
Dil (sığır)
16.4
15.0
0.08
0.4
207
Hindi eti
20.1
14.7
0.07
0.4
218
İşkembe (sığır)
19.0
2.0
0.15
0.0
99
Jelatin (kuru)
85.6
0.1
0.0
0.0
335
Karaciğer (kuzu)
21.0
3.9
0.30
2.9
136
Karaciğer (sığır)
19.7
3.8
0.32
5.9
136
Karaciğer (kaz)
14.2
28.6
0.15
5.0
340
Kaz eti (orta yağlı)
16.4
31.5
0.0
0.0
354
Keçi eti
18.7
9.4
0.0
0.0
165
Köfte
17.9
19.5
0.07
6.9
280
Kuzu (but, orta
yağlı)
18.0
18.0
0.07
0.0
239
Kuzu (pirzola)
14.9
32.0
0.07
0.0
352
Ördek eti
16.0
28.6
0.07
0.0
326
Piliç kızartma, derili)
20.6
5.6
0.09
0.0
138
Piliç (fırında, derili)
19.5
12.6
0.0
0.0
197
Salam
17.8
49.7
0.08
0.0
524
sığır (fileto yağsız)
21.1
8.2
0.07
0.0
164
Sığır (pirzola, yağsız
20.7
11.6
0.07
0.0
193
Sucuk (sığır)
9.6
24.1
0.04
11.7
305
Tavşan eti
20.4
8.0
0.07
0.0
159
Tavuk (derili)
19.0
18.8
0.0
0.0
251
Tavuk ciğeri
19.7
3.7
0.56
2.9
141
Uykuluk
19.6
3.0
0.25
0.0
111
Yürek (sığır)
16.8
6.0
0.15
0.6
128
BALIKLAR VE
DENİZ ÜRÜNLERİ
 
 
     
Alabalık
19.2
2.1
0.06
0.0
101
Dilbalığı
16.7
0.8
0.06
0.0
79
Havyar
26.9
15.0
0.3
3.3
262
İstavrit
17.5
0.1
0.0
0.0
81
Kalkan
20.4
6.7
0.0
0.3
135
Kurbağa( bacağı)
16.4
0,3
0,04
0,0
73
Levrek
18.4
0.8
0.07
0.0
86
Mersin balığı
25.4
5.7
0.0
0.0
160
Morina
17.6
0.3
0.05
0.0
78
Palamut
19.2
7.1
0.06
0.0
151
Sardalye
19.2
8.6
0.0
0.0
160
Sazan
18.9
7.1
0.0
0.0
145
Som balığı
19.9
13.6
0.04
0.0
208
Ton balığı
23.8
20.9
0.06
0.0
290
Uskumru
19.0
12.2
0.08
0.0
191
Yayın balığı
18.2
1.2
0.0
0.0
89
YUMUŞAKÇA VE
KABUKLULAR
         
Ahtapot
15.3
0.8
0.17
0.0
73
Istakoz
16.9
1.9
0.17
0.5
91
istiridye
9.0
1.2
0.13
4.8
68
Karides
18.7
2.2
0.14
0.0
97
Midye
12.0
1.7
0.15
2.2
76
Pavurya
17.4
2.5
0.1
1.1
101
Salyangoz (escargot)
15.0
0.8
0.0
2.0
75
Tarak
10.5
1.3
0.05
3.1
70

 
ET VE ET ÜRÜNLERİ BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA

BESİNİN CİNSİ
PROTEİN
YAĞ
KOLESTEROLK.HİDRAT       KALORİ
PEYNİRLER          
Beyazpeynir (yağlı)
13.9
27.3
0.01
2.5
310
Kaşarpeyniri
22.3
29.5
0.01
5.0
405
Lor
17.3
0.4
0.0
1.8
85
Peynir (cheddar)
35.0
32.2
0.1
2.1
398
Peynir (süzme,
yağlı)
14.0
14.0
0.01
4.0
198
Peynir (süzeme,
yağsız)
17.2
0.6
0.01
1.8
86
YUMURTA  
 
 
 
 
Yumurta
12.8
11.5
0.5
0.7
162
Yumurta akı
10.9
0.2
0.0
0.8
51
Yumurta sarısı
16.1
31.9
1.5
0.6
360

 
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA

BESİNİN CİNSİ
PROTEİN
YAĞ
KOLESTEROLK.HİDRAT       KALORİ
Dondurma
4.0
12.5
0.04
20.6
207
Kaymak
2.2
30.4
0.0
2.9
288
Süt
3.2
3.7
0.01
4.6
64
Süt (yağsız)
3.5
0.1
0.01
4.8
34
Tereyağı
0.6
77.0
0.25
0.7
716
Yoğurt
4.8
3.8
0.0
4.5
71
PEYNİRLER
 
 
 
 
 
Beyazpeynir (yağlı)
13.9
27.3
0.01
2.5
310
Cheddar
35.0
32.1
0.10
2.1
398
Kaşarpeyniri
22.3
29.5
0.01
5.0
405
Koy peyniri (yağlı)
14.0
14.0
0.014
4.0
198
Koy peyniri
(yağsız)
17.2
0.6
0.007
1.B
86
Krem peynir
14.6
30.5
0.11
1.9
338
Lor
17.3
0.4
0.0
1.8
85
Parmesan peyniri
36.0
26.0
0.07
2.9
393
Peynir altı suyu
0.9
0.3
0.0
4.7
25
Rokfor peyniri
21.0
32.0
0.08
1.8
378
Tofu (yağsız)
10.0
5.9
0.0
2.3
94
Tofu (yağlı)
19.9
11.0
0.0
5.4
183

 
 
FISTIK VE TOHUMLARIN BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA

BESİNİN CİNSİ
PROTEİN
YAĞ
PUFA     K.HİDRAT
KALORİ
Antep fıstığı
19.3
53.7
10.0
  19.0
594
Ayçiçeği tohumu
24.0
47.3
30.0
  19.9
560
Badem
18.6
54.2
10.8
19.5
598
Ceviz
14.8
64.0
47.5
15.8
651
Çamfıstığı
13.0
60.5
0.0
20.5
635
Fındık
12.7
60.9
23.0
18.0
627
Hindistancevizi
4.2
34.0
0.6
12.8
351
Kestane
3.4
1.9
0.0
45.6
213
Kestane (kuru)
6.7
4.1
0.0
78.8
378
Yerfıstığı
19.3
53.7
10.0
19.0
594
Yerfıstığı ezmesi
27.8
49.4
11.9
17.2
581

1 yorum: